Meny

Köpa och bo i bostadsrätt

Hur funkar det rent juridiskt och vem äger egentligen lägenheten? Vi på Cernera finns med hela vägen och ser till att du och dina framtida grannar får all den hjälp och information som behövs.

Köpa och bo i bostadsrätt

Oavsett om det är första eller sista gången du flyttar, om du är van och snabb att fatta beslut eller behöver längre tid på dig, är ett bostadsköp alltid en viktig milstolpe i livet. Det är skönt att vara insatt och läsa på inför det avgörande, stora beslutet. För området och lägenheten ska ju passa dig och ditt liv. Vi på Cernera har lärt oss mycket genom åren av de som bor i våra fastigheter, av frågor och tankar som dykt upp  i tidigare projekt. Därför finns allt du behöver och vill veta här på webben – eller bara ett telefonsamtal bort.

Det är en speciell känsla att flytta in i ett helt nytt hem. Fördelarna är dessutom många. Det är enkelt att göra en boendekalkyl som håller, eftersom du alltid köper till ett fast pris. Du får vara med och välja inredning efter behov och smak. En annan fördel är att alla i området flyttar in samtidigt. Det är lätt att lära känna dina grannar och få nya bekanta. Alla boende månar dessutom om hela huset och vill hålla snyggt, rent och helt.

Rent juridiskt blir det faktiskt inte du själv som äger lägenheten, då den ägs av bostadsrättsföreningen som du och dina blivande grannar bildar. Bostadsrättsinnehavarna äger i sin tur en del av föreningen. Du som har en bostadsrätt äger alltså en andel i bostadsrättsföreningen tillsammans med dina grannar. Vi på Cernera hjälper till med allt praktiskt och finns med vid er förenings sida så länge det behövs innan ni själva till slut tar över ansvaret helt.

Jag är intresserad, kontakta migDin personliga integritet är viktig för oss. Vi vill att du ska känna dig trygg i att vi hanterar dina personliga uppgifter på ett ansvarfullt sätt, oavsett i vilket syfte du är i kontakt med oss. Det huvudsakliga ändamålet med den personuppgiftsbehandling som Cernera utför är att tillhandahålla, utföra och förbättra våra tjänster gentemot dig. Det finns flera olika skäl till att vi kan behöva samla in, hantera och spara dina uppgifter. T.ex. behöver vi spara dina personuppgifter för att fullgöra våra avtal, ge dig det vi har lovat eller för att kunna erbjuda dig så bra och anpassade tjänster som möjligt.


Genom att göra en intresseanmälan till någon av våra bostadsprojekt eller köpa bostad/hyra lokal från oss accepterar du vår Integritetspolicy och vår behandling av dina personuppgifter. Om du har några frågor eller funderingar är du varmt välkommen att kontakta oss på info@cernera.se.

Läs hela vår integritetspolicy här.